Cashmere lop

Land van herkomst: Engeland


Korte geschiedenis van het ras
De Cashmere Lop is een Engels ras dat ontstaan is uit Nederlandse Hangoordwergen en Angorakonijnen. Langharige Nederlandse Hangoordwergen waren begin jaren 80 voor het eerst in Engeland te zien en werden een paar jaar later erkend als apart ras. Buiten Engeland komt het ras nauwelijks voor, maar door zijn voor velen onweerstaanbare combinatie van een klein postuur, hangoortjes en een halflange zachte vacht is dit waarschijnlijk een kwestie van tijd.

Rasbeschrijving
Kop: een flinke, brede en korte kop met een gebogen neusbeen.

Oren: de aanzet van de oren wordt gevormd door de zogenaamde kronen – dit zijn knobbels op de kop die ontstaan door de ombuiging van de oren. De oorlengte is gemeten van punt tot punt inclusief schedel zo´n 21 tot 26 cm. De oren behoren recht langs de schedel af te hangen met de behaarde kant naar buiten toe, zonder draaiingen. De oren zijn stevig van structuur en hebben een mooi afgerond uiteinde.

Lichaam: een korte, en gedrongen, stevige lichaamsbouw. De nek is kort, de stevige en dikke poten zijn zijn eveneens kort.

Vacht: halflange vacht die uiterst zacht aanvoelt.

Kleur: effen zwart, wit, madagaskar, chinchilla (witte dekkleur met zwarte ticking en bruine ogen) en diverse marterkleuren.

Gewicht: ongeveer 1,5 kilo

Bijzonderheden
De Cashmere Lop heeft dezelfde kenmerken als de Nederlandse Hangoordwerg.